Als je last hebt van klachten die passen bij migraine, clusterhoofdpijn, spanningshoofdpijn, chronische hoofdpijn of normale hoofdpijn, kun je deze verminderen door middel van een behandeling. Wij informeren je graag over de verschillende soorten varianten van chronische hoofdpijn en stellen met jou een behandeling op die past bij jouw situatie.

Migraine, clusterhoofdpijn of spanningshoofdpijn tegengaan met een behandeling

Er zijn verschillende variaties en klachten van hoofdpijn die je kunt verhelpen. Wij helpen je graag aan een behandeling tegen chronische hoofdpijn. Migraine, spanningshoofdpijn en clusterhoofdpijn kun je tegengaan door middel van een effectieve behandeling. Het kan lastig zijn om de verschillende soorten hoofdpijn van elkaar te onderscheiden. Daarom leggen we je verschillende klachten van hoofdpijn uit en hoe je deze kunt verhelpen.

Migraine laten behandelen

Migraine is de meest voorkomende aandoening waarbij de hoofdpijn in aanvallen komt. Deze soort hoofdpijn kent verschillende klachten. De hoofdpijn komt in aanvallen die tussen de 4 en 72 uur duren. Je ervaart een bonzende en eenzijdige hoofdpijn die toeneemt bij inspanning. Ook kun je bijverschijnselen ervaren als misselijkheid, overgeven en overgevoeligheid voor licht en geluid. Als je last hebt van migraine, zit je bij ons goed voor een effectieve behandeling. We kijken samen welke klachten je ervaart om op deze manier de hoofdpijn te verlichten en mogelijk zelfs te verhelpen.

Clusterhoofdpijn laten behandelen

Clusterhoofdpijn is een vrij zeldzame en ernstige vorm van hoofdpijn die in aanvallen komt. Patiënten ervaren de hoofdpijnaanvallen in clusters van enkele weken tot maanden. In sommige gevallen kan het ook het gehele jaar voorkomen. Clusterhoofdpijn kenmerkt zich in hoofdpijn tussen de 15 minuten en drie uur, die eenmaal tot achtmaal per dag voorkomen. Ook zorgt het voor een rusteloos gevoel. Functionele neurologie kan je helpen om de klachten van hoofdpijn te verhelpen. Wij helpen je graag aan een behandeling tegen clusterhoofdpijn.

Spanningshoofdpijn laten behandelen

Spanningshoofdpijn is een knellende hoofdpijn aan de zijkant van je hoofd. Het is een variant die regelmatig terugkomt. Kenmerken van deze variant zijn onder andere last van je spieren, schouders, nek en schedel. Spanningshoofdpijn is goed te verhelpen door een effectieve behandeling. Door training kun je een flink verschil maken in hoofdpijnklachten.

Oogtraining voor het verhelpen van chronische hoofdpijn

Wij gebruiken al enige tijd met veel succes het oefenprogramma HTS voor het trainen van de oogspieren en het verbeteren van de oogmotoriek om zo de klachten van chronische hoofdpijn te verhelpen. Dit is een behandeling tegen hoofdpijn of migraine. Onze behandelaars maken veel gebruik van oogoefeningen. Er zijn veel verschillende soorten oogbewegingen, het is belangrijk dat die allemaal goed uitgevoerd kunnen worden. Voorbeelden van oogbewegingen zijn:

  • Sprongbewegingen
  • Volgbewegingen
  • Divergentie
  • Convergentie
  • Reflexmatige oogbewegingen

Vooral de convergentie en sprongbewegingen zijn van belang bij het dagelijks functioneren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan lezen, computerwerk en op de telefoon kijken. Vaak kunnen dergelijke oogbewegingen verbeterd worden met “low-tech” oplossingen. Bij hardnekkigere klachten kunnen onze chiropractoren aanraden om HTS-software aan te schaffen en hiermee thuis op de computer te oefenen. Met deze software voor ogen kan heel gericht worden getraind op convergentie en divergentie en van het 3D zien. Uit de praktijk blijkt dat oogtraining met deze software kan bijgedragen aan het verminderen van hoofdpijn. Deze behandeling is dan ook aan te raden tegen hoofdpijn en/of migraine.

Laat je adviseren door onze professionals

Ervaar je klachten die passen bij migraine, clusterhoofdpijn, spanningshoofdpijn, chronische hoofdpijn of normale hoofdpijn, dan kun je deze verminderen en mogelijk verhelpen door middel van een behandeling. Wij adviseren je graag over onze behandeling voor migraine, spanningshoofdpijn of clusterhoofdpijn. Ook als je draaiduizeligheid ervaart als gevolg van hoofdpijn, kun je bij ons terecht. Kom langs bij onze praktijk en ontdek de mogelijkheden.


Wil je graag meer informatie?

Wil je graag meer informatie en advies over een klacht? Of wil je een afspraak maken? Neem dan contact op met Chiropractie Harderwijk.