Hersenletsel behandelen met specifieke aanpakDe wetenschap begrijpt steeds meer over het menselijk brein. Zelf willen we vaak pas meer weten over het functioneren van ons lichaam als er problemen zijn. In de praktijk zien we dat dit zeker het geval is na een whiplash of hersenschudding: wat is er met mijn brein aan de hand is een veelgestelde vraag.

Hersenletsel heeft invloed op meerdere aspecten van het menselijk functioneren. Lichamelijke of psychische maar ook autonome (de stofwisseling) veranderingen kunnen een rol spelen.

Bij een hersenschudding botsen de hersenen als het ware tegen de binnenzijde van de schedel. De ernst van het letsel varieert enorm. Soms is een week rustig aan doen voldoende, maar bij circa 15-20% van de mensen blijven klachten veel langer (tot jaren nadien) bestaan.

Omdat ieder brein uniek is op basis van genetica, ervaringen, leervermogen enzovoort vraagt het herstel van de hersenen een specifiek op het individu toegespitste aanpak. Het is van groot belang om de verschillende functies van de hersenen (deels) in beeld te brengen en te meten zodat het herstelprogramma geoptimaliseerd en gepersonaliseerd kan worden.

Dit vormt de basis voor ons herstel programma.

 

Wil je graag meer informatie?

Wil je graag meer informatie en advies over een klacht? Of wil je een afspraak maken? Neem dan contact op met Chiropractie Harderwijk.